Brystproteser

01.06.2021

VISSTE DU AT...
1 av 12 kvinner utvikler brystkreft? Lær dine bryster å kjenne, oppsøk lege dersom du opplever forandringer. Det er mange som ikke får rekonstruert sitt bryst etter brystkreft.
Hos Maske Bandagist vil du finne et godt utvalg undertøy, badetøy og proteser fra markedsledende leverandører.

REFUSJON
Helfo dekker utgifter til deg som har behov for brystproteser. Du må få en rekvisisjon fra lege som må inneholde årsak til at du ber om å få dekket brystproteser. Det er kun operative inngrep, manglende bryst eller vesentlig ulik bryststørrelse som gir grunnlag for refusjon.

MAMMOGRAFI
Mammografiscreening er undersøkelse av brystene hos kvinner som i utgangspunktet ikke har symptomer eller tegn på brystkreft. Hensikten er å oppdage en kreftsvulst tidlig. I regi av Kreftregisteret tilbys brystkreftscreening (masseundersøkelse) til kvinner mellom 50 og 69 år gjennom Mammografiprogrammet

BRYSTPROTESER
I utvalgte avdelinger har vi en egen avdeling for tilpasning av brystproteser. Vi har et bredt utvalg av undertøy og badetøy tilpasset brystproteser. Du bestiller tid i forkant, og våre erfarne medarbeidere vil hjelpe deg med å finne riktig produkt.

ER DU USIKKER?
På hvor du finner god informasjon? Eller hvordan hva du skal se etter? Les mer her på kreftforeningen sine sider brystkreftforeningen.no