Diveen

10.10.2022

Opplever du urinlekkasje - det finnes hjelp å få.

Mange vil spørre seg selv om dette virker? Og svaret her vil være ja, for mange. Kliniske studier har vist at Diveen® redusere hyppighet av urinlekkasje med gjennomsnittlig 69%.

Urinlekkasje

Urinlekkasje eller urininkontinens er lekkasje av urin som skjer så ofte eller i så store mengder at det blir et problem for den enkelte. Det kalles også gjerne ufrivillig vannlating. Urininkontinens kan oppstå både hos kvinner og menn, men her ønsker vi å konsentrere oss om kvinnen.

Det er ulike typer av urininkontinens, den mest vanlige av disse er stressinkontinens. I tillegg har vi det vi kaller urgeinkontinens, eller man kan ha en blanding av disse to typene, blandingsinkontinens. Vi vil her gå nærmere inn på typen stressinkontinens.

Stressinkontinens

Stressinkontinens oppstår når trykket i magen øker og bekkenbunnsmuskulaturen og blærens lukkemuskel ikke klarer å holde igjen urinen. Dette skjer gjerne når man nyser, hoster, ler, ved fysisk aktivitet eller man skal løfte noe tungt. Et hopp på trampolinen er en typisk situasjon hvor mange kvinner opplever lekkasjer.

Så hvorfor oppstår stressinkontinens? Det er ulike årsaker til at det oppstår. Den vanligste årsaken til at en kvinne taper styrke i bekkenbunn og urinrørslukkemuskelen er graviditet og fødsel. Det kan oppstå med en gang, på grunn av skader som oppstår under fødsel eller det kan komme etter hvert. Andre årsaker er betydelig overvekt, røyking,forstoppelse. Mange kvinner opplever også urinlekkasjer når de kommer i overgangsalder, og man kjenner at bekkenbunn ikke har samme styrke lenger. Etter overgangsalder produserer kroppen mindre østrogen, og det kan blant annet føre til at bekkenbunnsmuskulaturen svekkes. Så mange som 1 av 4 norske kvinner opplever episoder med lekkasjer av urin i løpet av livet. Alvorlighetsgrad i forhold til lekkasje mengde og hyppighet er individuelt, og det er også forskjell i hvordan det påvirker den enkelte i forhold til aktivitet og sosialt.

 

Hjelp å få – med Diveen®

Men det som er positivt er at det finnes hjelp å få!

B.Braun Medical har utviklet et intravaginalt hjelpemiddel for kvinner som sliter med lett til medium stressinkontinens; Diveen®.

Diveen® er en intravaginal ring som er utviklet for å støtte bekkenbunnen i situasjoner hvor trykket på og fra urinblæren blir større enn lukkemuskulaturen kan holde tilbake. Typisk kan dette skje når man ler, nyser, hoster eller i dagligdags aktivitet og ved trening. Vekten fra urinblæren i disse situasjonene vil legge trykk på den fleksible ringen av Diveen® slik at den faste delen nederst vil bevege seg mot urinrøret, klemme av her, og på den måten redusere risikoen for urinlekkasje.

Ved å ta Diveen® i bruk vil man få mulighet til å komme tilbake til «den gode sirkel» hvor man blant annet kan bli fysisk aktiv og delta i det sosiale liv igjen.

Diveen® er enkel i bruk, som å bruke en tampong.

 

KONTAKT DIN NÆRMESTE MASKE BANDAGIST HER

 

La oss snakke om urinlekkasjer, være åpne om problemet, og spre til alle kvinner som sliter med dette at det er hjelp å få, og på den måten være med på å hjelpe kvinner til å få tilbake sin livskvalitet.