Hollister Uridom

11.01.2024

Menn og urinlekkasje
Urininkontinens betyr ufrivillig urinlekkasje.
Inkontinens er svært vanlig. Tilstanden vil allikevel for mange oppleves som plagsom, og kan føre til isolasjon fordi man er redd for luktplager eller at andre skal oppdage det.
Mange opplever imidlertid at konsekvensene av plagene begrenses betraktelig når man benytter seg av gode hjelpemidler, og lever med åpenhet omkring plagene.

 

Tilstanden forekommer i flere ulike former avhengig av årsak:

  • Stressinkontinens: Små mengder urin kommer ved latter, hosting, nysing, løfting eller plutselig bevegelse Dette kan oppstå som følge av en prostataoperasjon, der lukkemuskulaturen i blæren blir skadet Den vanligste årsaken til denne typen urinlekkasje er nevrologiske sykdommer som blant annet MS.
  • Hastverksinkontinens: Behovet for vannlating oppstår brått og uten foranledning. Det kan være ulike årsaker som gjør at blæretømmingsmuskelen er ustabil. Dette kan igjen skyldes infeksjoner eller forstørret prostata.
  • Overflowinkontinens: Blæren er overfylt (tømmes ikke skikkelig) og dette fører til små og hyppige urinavganger, og lekkasje utenom vannlating. Sees ved tilstander der hindringer blokkerer for urinen. Dette forekommer først og fremst ved godartet forstørrelse av prostata, eller ved kreft i prostata. Blæren vil i disse tilfeller overfylles, og av og til "renner det over".
  • Refleksinkontinens: Urin begynner automatisk å dryppe når blæren blir full. Årsaker kan være nevrologiske skader og sykdommer. Man har ved denne tilstanden har man ingen kontroll over vannlatingen, og urinen kommer når trykket i blæren stiger.
  • Inkontinens kan også opptre ved forstoppelse, demens, bevegelsesproblemer, ved bruk av enkelte legemidler eller ved akutt forvirring.

 

Å leve med inkontinens
For menn med urinlekkasje kan bruk av InView™ uridomer bidra til kontroll, sikkerhet, komfort og fleksibilitet. Ulike lengder og størrelser gir mulighet for gode og individuelle valg.
Uridomene fås på Blå resept og foreskrives av lege. Maske Bandagist kan hjelpe til med å finne riktig produkt og størrelse.

Hollister InView™ uridomer finnes i en rekke varianter og størrelser

• InView™ Standard har en totallengde på omtrent 8,5 cm, og er enkel å bruke og til å stole på og komfortabel.
• InView™ Extra har en totallengde på omtrent 8,5cm, og har en ekstra lang klebeflate som gir ekstra sikkerhet og ekstra godt feste.
• InView™ Special har en totallengde på omtrent 6 cm, og har en kortere lengde og riktig plassert kleber. Passer godt til menn med kortere penis som opplever at standardstørrelsen er vanskelig å håndtere.

Produktegenskaper

• Hudvennlig og selvklebende - Lett å feste med god kleber
• Silikon, lateksfritt materiale - Kan tilpasses individuelt og komfortabel i bruk
• Gjennomsiktig, klar silikonfilm - Gir muligheter for observasjon av huden uten å måtte fjerne uridomet
• Kan kobles til urinoppsamlingsposer

Ønsker du mer informasjon eller tilsendt måleguide kontakt oss her